headerfoto blogs op Fietsenwandelbeurs.be: de kenmerkende 'graanopslaghuisjes' in Portugal

Laat je inspireren!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste fiets- en wandelroutes? Wij helpen je graag inspiratie op te doen voor jouw actieve vakantie. In eigen land, of misschien op een andere Europese bestemming. Wij hebben hieronder een aantal blogs verzameld via onze online reissite: www.hicleholidays.com. Daar presenteren we het actuele aanbod aan accommodaties, arrangementen en routes dat vooral voor fietsers en wandelaars interessant is.

‘Lees’ je uit met de Hicle-blogs

 • Grenzeloos genieten op het Gendarmenpad
  Uitzichten over het water, jachthavens en een grotendeels onverharde wandelroute langs de Deens-Duitse grens. Het Gendarmenpad is een Europese wandeltopper waarbij je in de voetsporen loopt van de vroegere grensbewaking.
 • Dwars door België via EuroVelo 3
  Zo’n 5.300 km lang is ie, de EuroVelo 3, ook wel de Pelgrimsroute genoemd. Van Trondheim in Noorwegen naar het pelgrimsoord Santiago de Compostela in Spanje. Je zou bijna zeggen té lang voor de doorsnee-fietser.
 • Ontdekkingstocht langs 9 werelderfgoederen
  Nederland is elf UNESCO Werelderfgoederen rijk, waarvan er negen in een soort uitgelubberde ring om het IJsselmeer liggen. Een fietsroute van 800 kilometer laat je kennismaken met deze bekende en ook minder bekende hoogtepunten.
 • Naar de bron van de Maas
  De internationale Maasfietsroute biedt zo’n duizend kilometer fietsplezier in drie landen. Natuurlijk kon fietsjournalist Stefan Maas de route niet links laten liggen. Een olielamp ging mee op reis.
 • Wandelen op Montserrat
  Montserrat, de gekartelde berg, is dé spirituele plek van Catalonië. Jaarlijks bezoeken 1,5 miljoen mensen het klooster van Montserrat. Wandelen over het vreemdgevormde massief is een bijzondere ervaring.
 • Madeira: hiken tussen hemel en aarde
  Het Portugese wandeleiland Madeira blijft verrassen. Zon, regen, beukende golven en kalme zee; je kunt dit allemaal in één dag meemaken.