Een fietsparcours met een lengte van ruim 1 km verbindt de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge in Gent.

Eindeloos testen op het grote fietsparcours

Heerlijk comfortabel fietsen testen. Dat kan bij uitstek op de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge. Een groot indoor fietsparcours van maar liefst 1 kilometer verbindt beide events met elkaar.

Ongehinderd door weer en wind kun je daar de nieuwste modellen uitproberen. Zoals reisbolides, tandems en een keur aan elektrische fietsen en speedpedelecs. Verder zijn op het Fiets en Wandelbeurs-deel met name reisfietsen te vinden. Deze zijn speciaal ontworpen voor trekking. Daardoor zijn ze opgewassen tegen alle uitdagingen die onderweg voor je wielen komen.

Fietsen uitproberen

Een Rohloffnaaf met riemaandrijving, of toch liever een Pinion-versnelling? Een fiets met schijfremmen? Probeer ze uit. Alleen op die manier ontdek je de verschillen en de voordelen. Uiteraard zijn de fietsexposanten graag bereid je vragen te beantwoorden.

Fietsparcours E-bike Challenge

Op het deel van de E-bike Challenge domineren uiteraard de tweewielers met trapondersteuning. Tientallen e-bikemerken presenteren er hun nieuwste modellen. Deze kun je uitproberen op het e-bike- en speedpedelec-parcours. Op geen ander event in België kun je zoveel verschillende e-fietsen testen op zulke grote indoor parcoursen.

Veel testplezier toegewenst!

Kinderfietsparcours

Voor kinderen is er een apart fietsparcours

Voor de allerkleinsten is er een speciaal kinderfietsparcours. Daar kunnen ze met of zonder begeleiding veilig rondjes rijden.


Vrijwaringsbewijs algemeen fietsparcours

Alleen met een vrijbewaringsbewijs mag je fietsen, e-bikes en speedpedelecs testen op het algemene testparcours. Regel hier alvast je vrijwaringsbewijs.

Bekijk ook de huisregels voor het gebruik van het fietsparcours.

Voor de kids zijn er aparte parcoursen en kinderfietsen beschikbaar
Test je skills op het mountainbikegedeelte van het fietsparcours
Op een tandem fietsen heeft een groot voordeel: je houdt elkaar altijd bij
Jong of niet meer piepjong: voor iedereen is wel een geschikt fietsmodel te vinden.