Op het grote indoor fiets- en e-bikeparcours van E-bike Challenge kun tal van modellen testen, ongehinderd door weer of wind.

E-bike Challenge: neem ook een kijkje bij de ‘buren’

Een ticket voor de Fiets en Wandelbeurs geeft ook toegang tot E-bike Challenge, het enige grootschalige e-bike-testevent in België. Daar kun je naar hartenlust e-bikes en speedpedelecs uitproberen van tientallen merken.

Langs het grote indoor e-bike-parcours vind je de stands en pop-up-tenten van ruim dertig fietsexposanten. Het aanbod op E-bike Challenge is groot en gevarieerd. Van elektrische stadsfietsen tot lichtgewicht e-bikes voor langere tochten, plooi-e-bikes en e-mountainbikes. Wie weet zit er iets voor je tussen.

Verleng je fietscarrière

Ook komen er steeds meer e-bike-modellen die geschikt zijn voor fietsreizen. Glimlachend overwin je daarmee de steilste hellingen. Gaat het fietsen op vakanties je steeds moeilijker af, dan zijn de e-bikes echt een uitkomst. Je verlengt daarmee als het ware je fietscarrière. En bergachtige streken blijven een optie voor een fietsvakantie.

Speedpedelecs op E-bike Challenge

De speedpedelecs zijn een aparte categorie. Deze hogesnelheidsfietsen hebben elektrische ondersteuning tot 45 km/u. Dat maakt ze ideaal voor woon-werkverkeer. Tijdens het event kun je ze testen op het speedpedelec-parcours, waar je veilig kunt rondrazen zonder hinder van ‘traag fietsverkeer’.

logo E-bike Challenge
De exposanten van E-bike Challenge staan je graag te woord

Hoe lang gaan accu’s mee? Hoeveel kilometer kun je met één accu rijden? Kun je een elektrische fiets gewoon de hele winter buiten laten staan? E-bikes bestaan al meer dan honderd jaar, maar de techniek blijft zich uiteraard snel ontwikkelen. Stel je vragen aan de aanwezige fietsexposanten, ze helpen je graag op weg.

Zie ook: www.ebikechallenge.be.