Parc Nacional Aiguestortes

Catalonië, de reis van je leven

Het gematigde klimaat, het bergachtige terrein met prachtige uitzichten en de rijke cultuur maken Catalonië tot de perfecte bestemming voor wandel- en fietstochten.

Avonturiers zijn welkom op de stand 1.E.20 van Catalonië op de Fiets en Wandelbeurs in Gent!

Wandelen over traditionele paden in 
Val d'Aran_Bausen

Camins Tradicionals dels Pirineus

‘Traditionele paden van de Pyreneeën’ heeft tot doel een ruggengraatnetwerk van traditionele bergpaden van meer dan 800 km te creëren. Deze paden waren de essentiële elementen waarmee de bergculturen werden opgebouwd. Tientallen jaren werden ze niet meer gebruikt, maar nu leidt het herstel van deze paden tot de constructie van een nieuwe identiteit en een manier om het territorium te begrijpen. Spectaculaire uitzichten, pittoreske bergdorpjes, kabbelende bergrivieren en verborgen bergmeren zijn met elkaar verbonden voor kilometerslang wandelplezier.

Deze traditionele wandelroutes vormen de basis van vele meerdaagse tochten die niet alleen door de bekende natuurparken zoals Alt Pirineu, het Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en Cadí-Moixeró leiden, maar ook de prachtige flora en fauna van het binnenland van Lleida, zoals het onbekende Boumort, het ruige Sant Llorenc de Morunys en de spectaculaire Montrebei-kloof en de Terradets-kloof in het Montsec-gebergte.

Camí Picasso / the Picasso Way

Wist je dat Pablo Picasso enkele maanden in Gósol, in de regio Berguedà, verbleef? Sommigen zeggen dat Gósol een keerpunt was in zijn artistieke carrière en dat het in dit toen afgelegen dorp in de Catalaanse Pyreneeën was dat de kunstenaar zijn eerste stappen naar het kubisme zette. We nodigen je uit om dit fascinerende verhaal te ontdekken met een unieke route die ons leidt om in de voetsporen van Picasso te treden door de magische bergen van de Catalaanse Pyreneeën.

Deze wandeling nodigt je uit om de kleuren van het landschap te ontmoeten, de sensaties op te nemen, rustig te wandelen en de kleuren van Picasso in je leven te brengen. Slechts een paar dagen lang kun je de drukte van het moderne leven achter je laten en het landschap ervaren dat deze grote meester van de 20e eeuw inspireerde. Laat je betoveren door geuren, kleuren en sensaties.

Info: Elbergueda.cat


The Picasso Way in Bergueda
Séquia de Manresa

Route van de Séquia

De Séquia de Manresa is een essentieel element voor het begrijpen van de sociale en economische geschiedenis van het gebied van el Bages. Vanaf de 14e eeuw, toen het werd gebouwd, tot op de dag van vandaag, heeft het zijn functie van het besproeien van velden behouden, evenals het verplaatsen van de weefgetouwen van de bloeiende 19e-eeuwse textielindustrie, waardoor het gebied tot bloei kwam. Door la Séquia wandelen is 700 jaar geschiedenis van de regio Bages herinneren en met de voorstellen van Camins de la Séquia kunt u het te voet doen, zonder zorgen en in vrijheid. Dit is een onvergetelijke ervaring: tempels, vestingwerken, waterbouwkundige werken, historische gebouwen en door water getransformeerde natuurgebieden helpen ons de geheimen van dit binnenland, in het hart van Catalonië, te begrijpen. (Foto: ©Jordi Play Photography)

Info: Parcdelasequia.cat

Via Verda de la Val de Zafan

Updates van Vies Verdes

De Vies Verdes zijn oude, niet meer gebruikte spoorlijnen die zijn teruggevonden en hersteld voor gebruik door wandelaars en fietsers. Erlangs fietsen is een andere, leuke en milieuvriendelijke manier om Catalonië, zijn cultuur en zijn landschappen te leren kennen. Wil je ontdekken wat dit prachtige avontuur allemaal te bieden heeft, aarzel dan niet om de lezing over Vies Verdes bij te wonen op de Fiets in Wandelbeurs in Utrecht (zaterdag 15.00 uur)!

Je kunt de nieuwigheden van deze speciale routes ontdekken, zoals de nieuwe kilometers die de Via Verda de la Val de Zafán met de zee verbinden, door de prachtige Ebro-delta, of de nieuwe mogelijkheden die de Via Verda de Carrilet, aan de Costa Brava! (Foto: ©Mariano Cebolla)

Voor meer informatie: