In de lezing laat Hubert Bastiaens aan de hand van beelden zien waarom de Via de la Plata in zijn ogen de meest interessante pelgrimsroute van Spanje is.

De Via de la Plata – De meest interessante pelgrimsroute van Spanje

Hubert Bastiaens

Flex 2, zaterdag 14:30 uur en zondag 12:30 uur

De Via de la Plata is een van de routes in Spanje waarover pelgrims al honderden jaren trekken op weg naar het graf van Sint Jacob in Santiago de Compostella. De route begint in Sévilla in het zuiden van het land, loopt dan via de steden Cáceres en Salamanca naar het noorden en buigt boven Zamora naar het westen af naar Galicië, waar de heilige stad is gelegen.
In de lezing laat Hubert Bastiaens aan de hand van beelden zien waarom de Via de la Plata in zijn ogen de meest interessante pelgrimsroute van Spanje is. Hij vertelt onder andere over de zeer rijke geschiedenis van de route, die begon als een Romeinse heerbaan uit de eerste eeuw voor Christus. Maar ook de natuur en het landschap langs de route zijn bijzonder fraai.

Bastiaens schreef over zijn voettocht over de Via de la Plata naar Santiago de Compostela een boek, getiteld ‘De Lokroep van de Camino’, dat zeer enthousiast door lezers en media is ontvangen. Hij zal enkele stukjes uit het boek voorlezen, die een indruk geven hoe het is om over de camino te pelgrimeren.


Hubert Bastiaens

Hubert Bastiaens