Wandelen in Tsjechië, een ongekende outdoorparel in het hart van Europa

Unieke wandel- of fietsvakantie in het wondermooie Bohemen

Philippe Deswarte

Flex 2, zondag 14.00 uur

Tsjechië is een buitengewoon mooi land met een zeer bewogen en fascinerende geschiedenis. Het is misschien wel een van de charmantste wandel-en fietslanden van Europa omdat je er nooit kan verdwalen. Maar ook het culturele erfgoed in Tsjechië is ronduit uniek. Toch is het voor vele Vlamingen nog een ongekende parel die – niet zo ver van België – in het hart van Europa ligt.

Philippe Deswarte, groot bewonderaar van het land, geeft een enthousiaste bloemlezing over de onuitputtelijke hoeveelheden Tsjechisch natuurschoon om in te wandelen en te fietsen, en de talrijke culturele juwelen die het land rijk is.

Vanuit zijn B&B Villa Gineta kan dit allemaal ontdekt worden zonder voorbereiding en tijdverlies. Hij zal jullie warm maken om misschien ooit eens een onvergetelijke vakantie te vieren in dit prachtige sprookjesland! Met acteur Maarten Bosmans organiseert de gastheer in mei, juni en september zelfs begeleide (wandel)weken, waar ze hun gasten op een ludieke manier onderdompelen in de mooiste en vaak geheime plekjes van dé Bohemen.


portret Philippe Deswarte

Philippe Deswarte

De Vlaming Philippe Deswarte runt met zijn Tsjechische vrouw en zijn kinderen Sebastian en Lukas met succes al 15 jaar de stijlvolle chambre d´hotes Villa Gineta. Het is prachtig gelegen in de Boheemse wouden, op een alleenstaande heuvel nabij de adembemende rivier de Moldau op amper 25 km van Praag, een van de mooiste steden in Europa. Hij heeft van moederskant het Tsjechische bloed in zich en is sinds zijn kindertijd al passioneel verbonden met het fascinerende land en deelt zijn grote liefde en passie voor dit sprookjesland met zijn overwegend Vlaamse gasten.