Nieuwsgierig naar zijn zuiderburen stapte Van Doorn in Brussel op. Een proloog en zeven etappes voerden hem door Belgische landschappen, dorpen en steden: van de kust tot diep in de Ardennen.

De Ronde van België

Flip van Doorn

Flex 3, zaterdag en zondag 12.30 uur

Nieuwsgierig naar zijn zuiderburen stapte Nederlander Van Doorn in Brussel op. Een proloog en zeven etappes voerden hem door Belgische landschappen, dorpen en steden: van de kust tot diep in de Ardennen. Waar het even kon zocht hij autoluwe wegen op, gravelpaden en ook de kasseistroken en beklimmingen waarover het peloton voorbij raast. Wie wil kan de hele route die Van Doorn fietste – of delen daarvan – zelf afleggen. De routes zijn gratis beschikbaar op de website van het boek en royaal voorzien van tips voor onderweg.
Afsluiter van de lezing is een hilarische quiz waarin het draait om kennis van de koers, aangevuld met een beetje geluk. Naast de hoofdprijs is er voor iedere aanwezige een uniek presentje.
Zie ook de site van de route.


Flip van Doorn

Flip van Doorn

Ruim 3750 kilometer fietste auteur Flip van Doorn door België, op zoek naar verhalen over de mensen, de geschiedenis en de wielersport. Zijn boek De Ronde van België verschijnt dit voorjaar, tijdens de Fiets en Wandelbeurs presenteert hij de bijbehorende fietsroutes.