Gea van Veen maakte een fietsroute van de Scandinavische camino Het Olavspad. Een reis door de ruige Noorse natuur naar het graf van de heilige Olav in Trondheim.

Fietsen door Noorwegen in het spoor van Olav de Heilige

Gea van Veen

Flex 4, zaterdag 11.30 uur

Het graf van de heilige Olav in Trondheim in Noorwegen was in de middeleeuwen een belangrijke pelgrimsbestemming. Drie pelgrimsroutes zijn aangepast voor fietsers: Gudbrandsdalsleden (Het Olavspad, Oslo-Trondheim), Borgleden en Tunsbergleden (Kristiansroute, Kristiansand-Oslo).

Fiets langs de eindeloze scherenkust met de meeste zonuren van heel Noorwegen. Je komt langs mooie zandstranden, indrukwekkende fjorden en pittoreske vissersdorpen met charmante witte huizen. Vervolgens door boerenland, langs het grootste meer van Noorwegen, door het bosrijke Gudbrandsdal dat steeds hoger en smaller wordt. Je trekt over de ruige en betoverende hoogvlakte Dovrefjell en daalt af naar de Trondheimfjord en de kathedraal in Trondheim.


Gea van Veen

Gea van Veen

Al jarenlang reist Gea van Veen per fiets over de wereld. Van deze passie heeft ze haar werk gemaakt: het ontwikkelen van fietsroutes en het schrijven van de bijbehorende gidsen. Zie: Viagaia.nl.