Voor wie geen maanden na elkaar verlof kan nemen kunnen verschillende fietsweekends en -vakanties zich aan elkaar rijgen tot uiteindelijk één grote route van Antwerpen naar de Adriatische Zee.

Fietsen van Antwerpen naar de Adriatische Zee

Ronny Van Hee

Flex 3, zaterdag 14.30 uur, Flex 4, zondag 12.30 uur

Voor wie geen maanden na elkaar verlof kan nemen, kunnen verschillende fietsweekends en -vakanties zich aan elkaar rijgen tot uiteindelijk één grote route van Antwerpen naar de Adriatische Zee. Aan bod komen enkele icoonfietsroutes, zoals de Maasfietsroute, de Moselradweg en de Rheinradweg. We passeren langs kunststeden als Trier, Augsburg en Innsbruck, volgen in het spoor van de Romeinen de Via Claudia Augusta. In Oostenrijk en Italië trotseren we de Alpen langs onder andere de Alpe-Adria Radweg en eindigen in Trieste aan de poorten van Slovenië en de Balkan.


Ronny van Hee

Ronny Van Hee

Antwerpenaar Ronny heeft er al een fietscarrière opzitten van 50 jaar. Hij heeft zowat de hele Benelux afgefietst en Frankrijk van noord naar zuid. De jongste jaren is zijn actieterrein uitgebreid met tochten in Schotland, Ierland en Griekenland. Vanuit België fietste hij ook naar Noord-, Oost- en Zuid-Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Noord-Italië. Soms fietst hij met vrienden, soms alleen.