Terugblik op 2020: zwaaiende meisjes op een tandem tijdens de recordeditie 2020 van de gecombineerde Fiets en Wandelbeurs, E-bike Challenge en Mount Expo.

Terugblik: recordeditie in Flanders Expo

Ondanks de dreiging van een pandemie, beleefde de Fiets en Wandelbeurs een spetterende 2020-editie in Flanders Expo in Gent. Een recordaantal van 16.605 liefhebbers bezocht de combinatie van Fiets en Wandelbeurs met E-bike Challenge en Mount Expo. Hieronder een korte terugblik op deze bijzondere editie..

Al meteen vanaf de opening op zaterdag stroomden de gangpaden vol en kon je als het ware over de hoofden lopen. De stands van bestemmingen, de info-markten, de workshoppleinen, het grote fietsparcours en de lezingen; ze stonden alle volop in de belangstelling!

GR en Vakantiefietser

De wandelinfomarkt van Grote Routepaden en de fietsinfomarkt van de Vakantiefietser waren razend populair bij de bezoekers. Tientallen enthousiaste vrijwilligers van deze organisaties gaven daar advies over bestemmingen, routes en uitrusting.

Coryfee Eddy

Op het domein van de E-bike Challenge trok een bekend gezicht de aandacht. De goedlachse wielericoon Eddy Planckaert was op de zaterdag special guest van de Challenge. Tientallen bezoekers grepen dat aan om een selfie te maken met hun wielerheld.

Hicle Family

De drie events hadden een gezamenlijk programma voor kinderen onder de noemer Hicle Family. Opvallend veel jonge gezinnen liepen rond in Flanders Expo om allerlei activiteiten uit te proberen als de kinder-grime en kinderspeelhoek, het kinderfietsparcours en de kinderklimwand.

Online Experience

In 2021 kon er vanwege de beperkende maatregelen geen fysieke beurs plaatsvinden. Als alternatief presenteerden we op 23 en 24 april een 100% coronaproof evenement: de Fiets en Wandelbeurs Online Experience. Deze werd door 4.500 fietsers en wandelaars uit Nederland én Vlaanderen bezocht.

Op naar… de volgende editie

Helaas verbeterde de situatie weinig eind 2021 wat betreft de pandemie. Vanwege de verscherpte regelgeving moesten we ook de februari-editie in 2022 schrappen. We kijken nu naar nieuwe datums.