Over de E1 wandelweg naar Italië

Via de Europese wandelweg E1 naar Italië

Luc Gregoir

Flex 3, zaterdag 13.00 uur, zondag 12.00 uur

De E1, de Europese wandelweg van Sicilië naar de Noordkaap door Duitsland, kun je lopen als alternatief voor de Via Francigena, om vanuit de Lage Landen naar Italië te lopen.

De E1 wandelweg verkiest bergkammen boven de valleien. De route loopt over de Westweg in het Zwarte Woud, de Gotthardpas in Zwitserland en door de Apennijnen over de kam die Toscane van Emilia Romania scheidt.

In deze lezing besteedt Luc naast de E1 ook aandacht aan de aanlooproutes vanuit België en Nederland, de aansluitende routes naar Centraal- of Zuid-Italië, en varianten om je eigen aangepaste route te plannen.

Aan de hand van beeldmateriaal krijg je een indruk van de landschappen die doorkruist worden en bekijken we of dit een geschikte route is met betrekking tot je persoonlijke verwachtingen en mogelijkheden.

portret Luc Gregoir

Luc Gregoir

Ex-IT’er op (relatieve) rust, enthousiast fiets en wandelaar met een voorliefde voor Italië en het Noorden. Op het palmares onder meer een voettocht van Sicilië naar Trøndelag in centraal Noorwegen, trektochten in het Hoge Noorden en Nepal. Daarnaast meerdaagse fietstochten in Europa, Armenië en het noordoosten van de VS. Lid van de redactie en de routecommissie van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome.