Jordan Trail

De Jordan Trail: 675 kilometer te voet door Jordanië

Lien Santermans

Flex 2, zaterdag 16.00 uur

De Jordan Trail doorkruist Jordanië van noord naar zuid. Het pad gidst je over glooiende heuvels en dorre hoogvlakten, door ruige valleien langs de Dode Zee en zandwoestijnen tot je na 675 kilometer de Rode Zee bereikt. Onderweg passeer je Petra en Wadi Rum, twee UNESCO werelderfgoedsites.

In 2018 riep National Geographic de Jordan Trail terecht uit tot een van de beste reisbestemmingen, amper een jaar na de officiële inhuldiging. Het is het perfecte pad voor avontuurlijke plantrekkers: grotendeels ongemarkeerd, minimale infrastructuur, weinig water. In de dorpen vloeit de gastvrijheid echter rijkelijk en word je om de haverklap uitgenodigd voor een kopje thee. Authentieke ervaringen gegarandeerd! Zie ook: www.jordantrail.org.


portret lien santermans

Lien Santermans

Lien werkte 2,5 jaar voor een denktank in Jordanië. Daar ontdekte ze de Jordan Trail en groeide haar wandelpassie. Later ging ze aan de slag bij Grote Routepaden tot ze in 2022 naar de VS vertrok om er de Pacific Crest Trail te wandelen. Zie ook: www.mailfromthetrail.com.