Fietsers doorkruisen de Sauerland Möhnesee
©Tourismus NRW e.V.

Droom weg bij de Möhnesee in Duitsland

Lisa Berendsen en Sabine Dewitte

Duitsland Zaal, zondag 13.00 uur

Het Sauerland is de meest inspirerende outdoorregio van Duitsland. Er zijn zo veel mogelijkheden om mensen actief te krijgen – hetzij op een zachte, hetzij op een verkwikkende sportieve manier – in de 5.000 vierkante kilometer glooiende bosbergen. Dit is Duitslands belangrijkste en grootste kwaliteitswandelgebied, met drie grote langeafstandswandelpaden die het landschap doorkruisen. Talrijke thema- en dagtochtenroutes zijn aantrekkelijk voor genietende wandelaars.

Fietsers kunnen de rivier en het spoor volgen of gebruikmaken van het uitgebreide netwerk van fietspaden die via genummerde knooppunten met elkaar verbonden zijn voor spontane tochten.

Midden in het dichtbeboste landschap liggen vijf grote, heldere meren die met hun brede scala aan activiteiten jaar in jaar uit talloze gasten naar de oevers en het water lokken. Een van die meren is de Möhnesee, het grootste stuwmeer van het Sauerland en van Europa. Aan de voet van het natuurpark Arnsberger Wald gelegen biedt het meer op en rondom zich tal van fiets- en wandelmogelijkheden.

Local Sabine Dewitte vertelt in een interview met Lisa Berendsen je meer over de must-sees van de regio. 


potret Sabine Dewitte

Sabine Dewitte

Sabine is een van oorsprong Belgische, maar woont sinds 1995 in Duitsland. Ze werkt momenteel bij de toeristische dienst van de Möhnesee, het prachtige meer in het Sauerland. Ze houdt zich vooral bezig met toeristische informatie, met name over campings, groepsaanbiedingen, fietstochten en beurzen, evenementen en persactiviteiten.