beeld van de Camino Portugués

De Camino Portugués: de Camino voor de eerste pelgrimservaring

Alex Cusse

Flex 2, zaterdag 15.00 uur, Flex 1 zondag 11.00 uur

Op pelgrimstocht naar Compostella. Weinig of geen ervaring, de drukte vermijden en toch aankomen aan het graf van St. Jacob. Er is een mooie route die aan al die wensen tegemoetkomt: de Camino Portugués.

De start is in Porto, een goed bereikbare en mooie stad. Van daaruit kan men kiezen om ofwel de vlakkere kustroute of de iets grilliger Camino central of een combinatie van beide te volgen.

De Camino central kronkelt door de dorpjes, door de bossen, met soms een klim en dan weer vlak. Onderweg zijn er voldoende en mooie albergues (pelgrimsherbergen). Voor zij die iets meer privacy willen, zijn er betaalbare alternatieven bij privé-personen of in goedkope Hostals.

De 240 km lange tocht kan in 12 tot 14 dagen stappen afgelegd worden en geeft ruim de gelegenheid om de pelgrimssfeer op te snuiven, zich te laten onderdompelen in de schoonheid van de natuur en te genieten van de aangename ontmoetingen.

portret Alex Crusse

Alex Cusse

Al vele jaren actief binnen het Vlaams Compostelagenootschap waar hij, vanuit zijn eigen, jarenlange ervaring, informatie geeft aan personen die een pelgrimstocht willen ondernemen.