Gravelbiken in het Sauerland
©Sauerland Tourismus e.V. / Paul Masukowitz

Actieve vakanties in de prachtige natuur van het Sauerland

Robin Daniel

Duitsland Zaal, zaterdag 13.00 uur

Het Sauerland is de meest inspirerende outdoorregio van Duitsland. Er zijn zo veel mogelijkheden om mensen actief te krijgen – hetzij op een zachte, hetzij op een verkwikkende sportieve manier – in de 5.000 vierkante kilometer glooiende bosbergen. Dit is Duitslands belangrijkste en grootste kwaliteitswandelgebied, met drie grote langeafstandswandelpaden die het landschap doorkruisen.

Talrijke thema- en dagtochtenroutes zijn aantrekkelijk voor genietende wandelaars. Fietsers kunnen de rivier en het spoor volgen of gebruikmaken van het uitgebreide netwerk van fietspaden die via genummerde knooppunten met elkaar verbonden zijn voor spontane tochten.

Mountainbikers en racefietsers worden uitgedaagd door de gevarieerde topografie. Midden in het dichtbeboste landschap liggen vijf grote, heldere meren die met hun brede scala aan activiteiten jaar in jaar uit talloze gasten naar de oevers en het water lokken.

In het koude seizoen is de Wintersport-Arena Sauerland het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen.


portret Robin Daniel

Robin Daniel

Robin is Marketing Manager voor Sauerland-Tourismus e.V. Het Sauerland is een toeristische hotspot in Noordrijn-Westfalen en ook een van de populairste in Duitsland. Als marketingorganisatie promoot Sauerland-Tourismus de regio als vakantie- en vrijetijdsbestemming en als heerlijke plek om te wonen.