icoonroutes in Vlaanderen zijn routes met een speciale uitstraling passend bij Vlaanderen

9 icoonfietsroutes voor een fietsvakantie in Vlaanderen

Johan Vanswijgenhoven

Flex 4, zondag 11.00 uur

Vlaanderen is een fietsland, tradioneel gekend van de koers en het knooppuntfietsen. Met de lancering van de icoonfietsroutes zet Vlaanderen zich nu ook op de kaart als een internationale fietsvakantiebestemming.

De icoonfietsroutes lopen over aantrekkelijke, veilige en vaak autovrije wegen. De icoonfietsroutes zijn zeer gevarieerd met lengtes tussen de 63 en 962 km, van vlak tot heuvelachtig en met onderweg een rijke afwisseling van natuur, cultuur, erfgoed, gastronomie en het goede leven in Vlaanderen. Deze variatie maakt de icoonroutes aantrekkelijk voor zowel de beginnende als de meer ervaren vakantiefietser.

Tijdens deze lezing leer je meer over de unieke troeven van de icoonfietsroutes en de tools om jouw volgende fietsvakantie in Vlaanderen uit te stippelen.


portret Johan Vanswijgenhoven

Johan Vanswijgenhoven

Johan Vanswijgenhoven werkt voor Toerisme Vlaanderen als coördinator samen met de vijf Vlaamse provinciale toeristische organisaties aan de ambitie om Vlaanderen uit te bouwen tot een internationale fietsvakantiebestemming via een netwerk van 2.500 km Vlaamse icoonfietsroutes.